LeFtO : in Transit

De muziekliefhebber die schouder of heup of beide beweegt als er chill beats aan te pas komen zal LeFtO wel kennen. De Brusselse hiphop-DJ/muzikant (echte naam: Stephane Lalleman) presenteert al meer dan 17 jaar op Studio Brussel (momenteel elke zondag vanaf 22:00 ). Hij draait op feestjes, compileert platen en zoeke de ideale mix tussen lang vergeten of nog onontgonnen pareltjes in onder meer jazz, wereldmuziek, hip hop, …

In 2014 werd hij op de Red Bull Electropedia Awards verkozen tot beste belgische dj. Door zijn eigen stijl maakte hij naam in de hele wereld, tot Azië toe. Getuige van die muzikale globetrotter is trouwens zijn zeer leuke en actieve instagram-account. Zelf ken ik LeFtO’s muziek m niet heel goed, al herinner ik me wel een zeer goede uitzending met LeFtO van het sowieso uitstekende programma Off the Record (eveneens op Canvas) .

Op zondag 26 maart gaat met ‘In Transit’ op Canvas een zesdelige documentairereeks van start die LeFtO volgt  in de muzikale undergroundscene van Londen, Los Angeles, Seoul, Brussel en Chicago. Samen met regisseur Kurt de Leijer wil hij steden ‘onder de stethoscoop’ leggen: de hartslag voelen van de stad via de muziek, zo zeggen ze in een interview met Bruzz-magazine. Via de muziek en subcultuur over de mensen tot de identiteit van de stad dus. De documentaire is geselecteerd voor het Docville-filmfestival 2017.

lefto1

LeFtO is niet de stadsmens pur sang, zo zegt hij in een leuk interview op Bruzz-radio, maar heeft de stad nu wel nodig voor wat hij doet. Spreekt voor zich dat ik zeer benieuwd ben naar het traject van LeFtO langs muzikale vibes in de genoemde steden en naar de stedelingen en steden zelf, die één voor één tot de verbeelding spreken. Ook muzikaal.

lefto2

In Transit wordt uitgezonden op Canvas van 26 maart tot 30 april. Ik ben zeer benieuwd.

[UPDATE]. Afleveringen die reeds uitgezonden werden kan je hier herbekijken tot einde mei 2017.

lefto3

Meer informatie:

www.canvas.be/lefto-in-transit

www.lefto.be

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Michele schreef:

    Supergoeie reeks!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s